Hvad er en samejeoverenskomst?

18 April 2021
Camilla Skøtt

editorial

Skal du og din partner købe et hus sammen, eller er det måske dig og dine søskende, der skal købe et sommerhus? Det kan også være en helt tredje eller fjerde situation, hvor du skal eje noget sammen med en anden, og i den forbindelse har du brug for en samejeoverenskomst.

Et sameje er kort og godt, når man ejer noget sammen med en eller flere andre personer. Oftest er det partnere, der i fællesskab ejer en bolig, men der kan også være tale om søskende eller venner, der ejer et hus eller et sommerhus sammen. Ejerfordelingen behøver ikke at være lige – måske ejer den ene part 80%, mens den anden part ejer 20%.

Uanset hvordan samejet er skruet sammen, er det en rigtig god idé med en samejeoverenskomst, der er en skriftlig kontrakt mellem de involverede parter. Den er både en sikkerhed i forbindelse med eventuelle konflikter, men det er også en god idé at have en udførlig aftale om, hvad der skal ske, hvis en af partner ønsker at trække sig fra samejet.

Få hjælp af en boligadvokat

Der er mange ting, der skal tages stilling til i en samejeoverenskomst, og som altid når der er tale om penge og økonomi, kan det være svære spørgsmål at stille og besvare uden hjælp fra tredjemand. Derfor kan du med fordel tage fat i en boligadvokat, hvis du skal eje noget i fællesskab med en eller flere personer. 

Boligadvokaten kan stille de nødvendige spørgsmål og sørge for, at der på forhånd er taget stilling til alle de situationer, der kan opstå i et sameje. På den måde sikrer I, at tingene sker efter hensigten – også selvom der skulle opstå konflikter, da samejeoverenskomsten er gældende, så snart den er tinglyst.

Du kan læse mere om samejeoverenskomster på denne side: https://eboligadvokat.dk/samejeoverenskomst/ – og du kan også booke en tid til en uforpligtende samtale.

More articles