Skab balance med pleje inde og ude

15 January 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er SÅ vigtigt at tage vare på sig selv.

Lidt buddhistisk siger man ofte, at ens krop er ens tempel, og templet har det lige så godt som det, vi fylder det med – og det gælder sådan set også, hvordan vi vælger at ‘lakere’ overfladen på det.

Med lakere mener vi, at det er vigtigt, at der er balance mellem både ydre og indre pleje, da pleje kan antage mange former på overfladen; altså, ens overflade på kroppen.

Det kan nemlig være misvisende, hvis man husker at pleje huden, bruge balsam, lakere negle, sætte generel makeup, der skåner kroppen, men samtidig fylder kroppen med såkaldte ‘affaldsstoffer’ i form af tomme kalorier, junkfood, ukendte e-numre fra måltider og meget andet skidt. 

Så er man beskidt indeni, men ren udenpå.

Ligeledes fungerer det, hvis man ser en person, der har uren hud, skæl, negligering af det generelle ydre og videre. Her kan man hurtigt komme til at dømme vedkommende, fordi vi som samfund er så forhippede og fikserede på at have et smukt ydre.

Selvsamme person kan jo sagtens motionere, spise sundt og overordnet passe på sig selv, men der er måske ikke den nødvendige tid i hverdagen til også at tage sig af det ‘overfladiske’.

Det handler altid om, at man føler velvære i egen krop, men det er også værd at notere sig de konsekvenser, som vedvarende misligholdelse af ens ydre og indre kan medføre – eller mangel på samme.

Resultatet kan blive livsstilsygdomme, uhelbredelige ar eller andre forekomster på ens ellers i forvejen velbefindende, som er irreversibelt. 

Så det er med at have fokus på både ens indre og ydre person på samme tid og sørge for, at der er skabt balance mellem de to aspekter.

Dog skal det ikke blive en kronisk besættelse, hvor du udelukkende nidstirrer på minimale detaljer, du kun selv kan se, men som du kronisk tror, andre kan se.

Det skal handle om, at man hviler i sig selv.

More articles