Egen god trivsel ved vognmandskørsel

04 March 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Man kan elske at være chauffør, og man kan måske alligevel ikke forestille sig at lave andet, og nu om dage foretager man sig vognmandskørsel i Viborg som ens beskæftigelse på fuld tid.

Det vil sige, at man modtager ordrer herfra og måske holder til i byen eller området, og så tager man ud på de lange køreture, der sender en rundt i landet, til udlandet, over mange grænser og møder en masse mennesker.

Men det bliver også trivielt til sidst på samme måde, som når bands turnerer, og de egentlig blot oplever de samme hotelværelser hver nat og bliver trætte af de samme syn – de kan lide deres arbejde, men de begynder også at savne hjemmet rigtig meget.

På samme måde kan man som vognmand også godt komme til at føle, at det hele kører lidt i trummerum, og det var måske egentlig ikke ens drøm som lille at køre lastbil, men nu er man endt her, og man er sådan set godt til det, og ens kollegaer og chefer holder af en.

Så før man ender i tristesse på landevejen, er man måske nødt til at finde nogle fine fokuspunkter og tankemønstre, der gør, at man husker at tænke på de positive ting i tilværelsen, så man ikke føler, at det hele ligner sig selv.

Dette gælder specielt, hvis man har stiftet familie og ikke bare længere kan være væk flere uger ad gangen og holde lidt ferie samtidig, da der er krav derhjemme.

Derfor kan man gøre alt fra at gøre kabinen til ens hyggelige hjem på vejen, at man aftaler med familien, hvornår man holder fri, og så husker man at nyde de penge, som man tjener hjem, så man ikke står i den situation, hvor man kører i mere end én forstand på autopilot og bare tjener penge for at gøre det. 

More articles