Alkoholbehandling uden antabus

07 april 2021
Astrid Pedersen
image

editorial

Måske har du hørt om alkoholbehandling med antabus. Antabus er et kemisk stof som går ind og nedsætter leverens evne til at nedbryde alkohol. Som resultat vil man, idet man indtager alkohol mens man er i antabus behandling, blive vældig syg.

Desværre ses det ofte at antabus behandling ingen effekt har på hardcore alkoholikere. De abstinenser, man oplever ved fraværet af alkohol i systemet, er nemlig værre end de sygdoms symptomer man oplever ved en antabus behandling. Og derfor vil en antabus behandling ikke være optimal når det handler om behandling af svær alkoholisme.

Findes der et bedre alternativ til antabus?

Der findes alternativer til antabus som i særdeleshed egner sig til personer med et svært og længere varende alkoholmisbrug. Den mest effektive form for alkoholbehandling foregår på et behandlingscenter hvor den misbrugsramte person kan indlogeres og tilbringe flere uger med intensiv behandling.

På et behandlingscenter som tilbyder døgnbehandling af alkoholmisbrug vil den misbrugsramte have adgang til hjælp og støtte døgnet rundt. Behandlingen vil almindeligvis indledes med det der kaldes en afrusning. Her vil den misbrugsramte under overvågning og i trygge forhold kunne gennemleve de alkohol abstinenser som desværre er uundgåelige når man kvitter flasken ”cold turkey”.

Under afrusningen vil det dygtige plejepersonale gøre deres ypperste for at lindre ubehaget og samtidig sørge for at patienten får den væske og det mineraler som vedkommende har brug for. Der vil hele tiden være sundhedsfagligt personale tilgængeligt, og patientens tilstand under afrusning vil blive grundigt monitoreret. På den måde kan det sikres at patienten er 100% afgiftet inden det egentlige behandlings forløb med terapi påbegyndes.

Hvor kan jeg komme i døgnbehandling for alkoholmisbrug?

Hos Behandlingscenter Søby Park, som er et af de mest velrenommerede misbrugscentre i Danmark, kan du få hjælp til såvel afrusning som afvænning og rehabilitering. Læs mere på behandlingscentersoebypark.dk

Flere Nyheder