En smed i Viborg taler sammen med de andre smede

31 oktober 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Nu er det måske begrænset, hvor mange smede-forretninger der er i Viborg, men selv Viborg har en anseelig størrelse af de jyske byer, så hvis man tæller oplandet med, så er der nok en del, som man kan kvalificere som smed viborg.

Men hvad har det så af betydning, at en smed i Viborg taler sammen med de andre smede, for det er vel kun godt, hvis de står sammen og ikke udelukkende ser hinanden som sure konkurrenter, der forsøger at møve sig ind på ens område?

Man kan jo som smed danne et netværk, oprette et laug, en klub eller lignende, hvor man udveksler erfaringer, ny teknik og så videre, så det er vel kun smart at være flere smede om det samme arbejde, om man så er samlet de lokale smede eller kommer fra landet af.

Det er det bestemt også, og det kommer også kunderne til gavn, men hvis nu du er en bestemt form for kunde, så skal du ikke tage fejl af, at dit rygte nok vil sprede sig internt i branchen.

Et eksempel kan være, at man tit brokker sig, ikke betaler til tiden, skriver sure mails, ringer på bøvlede tidspunker, sviner ens virksomhed til online og så videre. Der findes desværre mange tilfælde.

Som smed og mange andre professioner er man jo i sin gode ret til at afslå at tage en kunde ind eller flere, uden man behøver at give en specifik årsag.

Hvis man så som den type kunde netop tror, at man så bare kan henvende sig til den næste smed uden problemer, fordi man tænker, at smedene ikke taler sammen, så kan man opleve det modsatte.

Bliver ens opførsel nemlig ved, og man lader det gå ud over flere smedevirksomheder, så kan man risikere, at der ingen smede er, der gider have en som kunde.

Flere Nyheder