Få en pænere have med disse indgreb

03 juni 2022
Steffen Hansen

editorial

Hvis man har have, så er der intet bedre end at have en velholdt have. Det kræver både tid og energi, men giver også en et frirum, hvor man kan nyde omgivelserne året rundt. I dette indlæg giver vi nogle tips til, hvordan du kan få en pænere have med nogle få indgreb.

Få fjernet stubbe fra træer

Når et træ bliver fældet, så vil det efterlade en stub i jorden. Denne stub er typisk ikke særlig køn, og kan være træls, hvis man gerne vil have plantet noget nyt i området. For at få den fjernet, så kan man enten selv grave den op, eller tage fat i et professionelt firma, som tilbyder stubfræsning i VestHimmerland. Med en stubfræser, så kan de fjerne stubben, ved at fræse den i stykker, så der til sidst blot skal smides nyt jord på.

image

Sørg for at fjerne ukrudt regelmæssigt

Ukrudt er planter, som vokser vildt og voldsomt, og oftest i områder, hvor man ikke ønsker det. Ved at fjerne ukrudt kan man derfor sikre, at der ikke gror en masse planter, som man ikke ønsker, men også, at haven bliver væsentligt pænere. Når man ikke får fjernet ukrudt i tide, så kan det være skyld i, at ens andre planter ikke kan vokse. Dette skyldes, at de tager næringen fra jorden, men også, at de kan skygge for solen.

Plant blomster

Blomster giver en pænere have, og gør det muligt at få et flot farvespil hele vejen igennem haven. Det gode ved blomster er, at man kan plante forskellige typer, som blomstrer på forskellige tidspunkter. Ved at gøre dette, så får man en flot og farverig have igennem det meste af året. Udover at være smukke at kigge på, så hjælper de også dyrelivet og planeten, da de giver pollen til vores bier, og næring til andre insekter.

Flere Nyheder