Få et smukt trægulv igen med en effektiv gulvafhøvling i Risskov

20 maj 2019
Astrid Pedersen

editorial

Hvis dit trægulv udviser tydelige tegn på at være blevet mærket af tidens tand, er en grundig gulvvask som regel ikke tilstrækkeligt til at få det til at fremstå smukt og levende. Dette behøver dog ikke at betyde, at du skal ud i at købe nyt gulv. Langt de fleste trægulve kan, med den rette, professionelle behandling udført af en dygtig håndværker, reddes og dermed blive lækre og flotte igen.

Hvordan får jeg mit gamle, skrammede trægulv til at stå som nyt?

Er trægulvet blot overfladisk berørt af daglig anvendelse – og måske mangelfuld pleje og vedligeholdelse – gennem mange år, kan det med stor sandsynlighed blive rigtig pænt igen med en skånsom gulvafslibning. Herved fjernes småskrammer, ridser og misfarvninger nemt med en roterende sliberondel påmonteret sandpapir. Langt de fleste trægulve kan tåle en eller flere gulvafslibninger uden problemer, og er du lidt fiks på fingrene kan du måske oven i købet selv udføre en gulvafslibning.

Anderledes står det til med en gulvafhøvling. Her anvendes en maskine, som er væsentligt tungere at manøvrere. Samtidig er der større risiko for at komme galt af sted, når du som lægmand giver dig i kast med en så gennemgribende procedure som en gulvafhøvling. Maskinen opererer med skarpe knive og ikke med sandpapir, og der er således langt større risiko for, at der opstår grimme hakker i træværket, hvis den bruges forkert. Derfor er det en rigtig god idé at lade en faglært håndværker forestå opgaven – han vil kunne opnå et langt mere ensartet resultat med mindre risiko for skader på gulvet.

Find tilbud på professionel gulvafhøvling og efterbehandling på gkservice.dk

Der ud over vil din gulvmand samtidig udføre en gulvafslibning, som har til formål at finslibe gulvet efter den indledende gulvafhøvling, og en efterbehandling, som efterlader træværket smukt og beskyttet. På den måde kan du have glæde af dit trægulv i mange år fremover. Find din gulvmand hos gkservice.dk

Flere Nyheder