Få foretaget en kønsbestemmende scanning

23 februar 2023
admin

Som en del af den rutinemæssige opfølgning på en graviditet tilbydes kvinder en række scanninger og screeninger. Disse undersøgelser er med til at sikre, at både mor og barn er sunde og raske, og de kan også give information om eventuelle sygdomme eller risici.

Typer af undersøgelser

Der findes flere typer af scanninger og screeninger, der kan udføres under en graviditet. En af de mest almindelige er en ultralydsskanning, der kan give information om fostrets størrelse og udvikling, samt eventuelle anomalier eller sygdomme.

En anden type undersøgelse er blodprøver, der kan give information om risikoen for kromosomale sygdomme såsom Downs syndrom.

Typer af genetiske tests

Der findes flere forskellige typer af genetiske tests, der kan udføres på fostre. En af de mest almindelige er fostervandsprøver, hvor en lille mængde fostervæske tages fra livmoderen og undersøges for eventuelle kromosomale eller genetiske abnormaliteter.

En anden type test er en chorionbiopsi, hvor en lille prøve af placentaen tages og undersøges for genetiske sygdomme.

image

Kønstest af fostre

En type undersøgelse, der er blevet stadig mere populær, er en kønstest.

En kønstest er en ultralydsscanning, der kan give information om barnets køn, og som kan udføres fra omkring 14. uge af graviditeten. Dette kan være en spændende og informativ oplevelse for mange forældre, men det er vigtigt at understrege, at kønstesten ikke er en nødvendig del af den rutinemæssige opfølgning på en graviditet.

Overvejelser ved kønstest

Der er visse overvejelser, der bør tages i betragtning, før man beslutter sig for at få udført en kønstest. For det første kan kønstesten kun give en sandsynlighed for barnets køn, og der er en vis risiko for fejldiagnosticering. Og for det andet kan nogle forældre opleve, at kønstesten fjerner noget af overraskelsens glæde ved at få et barn, og at det kan have en negativ effekt på deres forhold til barnet.

Bestil tid til en kønsscanning i København hos www.ultralydklinikken.dk.

Flere Nyheder