Find de mest rimelige gulvafhøvling priser hos lokal gulvmand

20 December 2020
Astrid Pedersen

editorial

Det er vigtigt at holde sig for øje at der er stor forskel på afslibning og afhøvling af gulve. Der er nemlig tale om to temmelig forskellige procedurer som udelukkende har det til fælles at de fjerner en vis portion af træværkets overflade.

Men her hører lighederne så også op. For hvor du ved en gulvafslibning anvender sandpapir til skånsom slibning af gulvet, vil der ved en afhøvling af gulve anvendes skarpe knive. Disse sidder på en valse påmonteret den særlige maskine som anvendes i forbindelse med afhøvling af gulve, og formelig skræller helt op til fem millimeter af træværkets overflade.

Dette er i sagens natur en noget mere invasiv metode, og skal derfor kun anvendes når det er absolut nødvendigt – også fordi et trægulv kun kan tåle ganske få gulvafhøvlinger i løbet af sin levetid, idet der skal være et vist slidlag til stede. Og derfor er det samtidig vigtigt at du får en erfaren gulvmand til at vurdere dit behov for henholdsvis gulvafslibning og gulvafhøvling.

Hvornår skal jeg vælge en gulvafhøvling frem for en gulvafslibning?

Hvis skønhedspletterne blot er af overfladisk art, og er fremkommet ved almindelig dagligdags anvendelse, vil en gulvafslibning i langt de fleste tilfælde være fuldt tilstrækkelig når det handler om at genskabe et smukt og ensartet trægulv.

Ved en gulvafslibning fjernes nemlig akkurat så meget af overfladen at alle de grimme misfarvninger og pletter forsvinder. Derfor vil din gulvmand typisk anbefale en gulvafslibning hvis dit trægulv blot er lidt mat og flosset i overfladen. Har gulvet der imod lidt skade, for eksempel som følge af en oversvømmelse hvor der er trængt fugt ind i træværket, kan en gulvafhøvling være nødvendig, idet der herved udlignes buler, dybe revner og niveau forskelle i gulvet.

Du kan finde de stærkeste gulvafhøvling priser hos gulvafslibning-priser.dk – klik ind og læs mere.

More articles