Forældrekøb – hvornår er det en god idé?

19 april 2021
Camilla Skøtt

editorial

Boligmarkedet fortsætter med at være næsten umuligt, når det kommer til lejeboliger til de unge, der flytter til storbyerne for at læse. Har du muligheden, kan forældrekøb være den rette løsning for dit barn.

Det er ikke en hemmelighed, at det er svært for de unge at finde en bolig at bo til leje i, og det er endnu sværere at købe egen bolig, hvis man stadig er studerende. Priserne er ganske enkelt for høje.

Konsekvensen er, at flere og flere forældre vælger at købe en lejlighed, som de efterfølgende lejer ud til deres børn, og det kan faktisk vise at være en rigtig god investering, hvis du har råd.

Investering eller ej

Der er to ting i det, når du skal vurdere, om det er en god idé. Først og fremmest er der muligheden for at tjene penge, hvis boligen stiger i den tid, den er lejet ud. Men med det er samtidig risikoen for, at den falder. Det kan altså både være en god og en dårlig investering, og du skal gøre op med dig selv, hvad du tror på.

Derudover er der naturligvis den helt store fordel, at dit barn har et sted at bo, så længe vedkommende læser – og hvis det er mange år, er det en fantastisk sikkerhed at kunne give sit barn. Måske endda så stor en sikkerhed, at det opvejer risikoen for at tabe penge.

Få hjælp til lejekontrakten

Beslutter I jer for, at forældrekøb er den rette løsning for jer, kan I med fordel få hjælp fra en professionel boligadvokat – fx eboligadvokat.dk – når lejekontrakten skal udformes. På den måde sikrer I, at lejeniveauet tilpasses markedsprisen, ligesom I kan få gode råd og vejledning, hvis dit barn skal leje det ene værelse ud til en udefrakommende – det har nemlig også betydning for beskatningen.

Flere Nyheder