Forlæng dine trægulves levetid

29 september 2021
Lotte Hindsberg

Er man så heldig at have trægulve, ved man også at det kræver en del i pleje, hvis man vil have dem til forsat til at se pæne og gyldne ud. Det skyldes at træet stadigt er levende og med tid bliver gråt og trist at se på. Med den rigtige pleje kan perioden dog forlænges. 

Et lakeret trægulv er nemmere at holde end trægulve som enten har fået brunsæbe, olie eller lud. Til gengæld bibeholder de gulve den gyldne lød, som gør trægulve så populære. Du kan læse mere på https://gulvkanonen.dk/.

Plej dine trægulve

Som nævnt kan man forlænge perioden imellem to gulvslibning ved at passe på sine gulve. Det gør man blandt andet ved ikke at gå med udendørs sko indendør. Derefter skal de vaskes med den rette sæbe eller lud med jævne mellemrum.

En gang i mellem kan man vaske gulvet rene med en særlig sæbe og så efterfølgende give den tre omgange, igen med lud eller sæbe. Sæben kan købes i de fleste byggemarkedet. Men uanset hvor meget du passer på dine gulve, skal de på et eller andet tidspunkt have en afslibning, for forsat at se gyldne og pæne ud. Det udgør en markant forskel på hvordan et rum ser ud, om gulvene er lyse og gyldne eller om de er grå og matte.

Den vigtige forberedelse

En anden ting der er med til at forlænge perioden, ligger inden man får afslebet gulvene. Start med at vaske gulvene godt og grundige inden. Dermed undgår du at tidligere snavs bliver slebet ned i gulvet. Husk også at gå gulvene efter for løse søm. Som ekstra bonus slipper du for gulve der knirker.

Dermed bliver det nemmere for afslibningsmaskinen at komme rundt, uden at det dyre sandpapir bliver ødelagt. Husk også at afdække godt af, så støvet ikke kommer videre ud i boligen.

Flere Nyheder