Gode råd til et renere hjem

05 October 2021
Steffen Hansen
image

editorial

Du kan ikke komme helt uden om at skulle gøre rent i dit hjem. Det kan være et temmelig uoverskueligt projekt, men det kan have stor betydning for din sundhed og velvære, hvis du sørger for regelmæssig rengøring i dit hjem. Et rent hjem er sundt og godt for dig, din familie og dine omgivelser.  Vi vil i dette indlæg give dig forslag til et renere hjem. Læs med her og lad dig inspirere. 

1. Husk at vaske dine dyner

Du befinder dig hele natten i dit soveværelse. Mens du sover, kan der falde en del støv rundt i rummet. Der bliver efterladt en del døde hudceller og andet snavs, der både kommer fra dig, men også rummet i sig selv. I sengetøjet kan der sidde en masse bakterier og andet snavs, som du har på din krop.

I dit soveværelse kan der godt komme en del husstøvmider. Disse husstøvmider kan have sundhedsmæssige konsekvenser for dig. Derfor er det vigtigt, at du husker at rengøre dine dyner et par gange om året. Med rene dyner får du et renere soveværelse. Husk at vaske dynerne på 60 grader, hvis du skal sikre en maksimal effekt på nedbrydelsen af husstøvmider. 

2. Husk at tømme dit filter

Om det er dit filter i din vaskemaskine, opvaskemaskine eller dit ventilationsanlæg, så er det vigtigt du husker at udskifte filtre generelt. I dit ventilationsanlæg kan der sidde en masse støvrester, som kan skabe et dårligt indeklima i dit hjem. Det kan føre til hovedpine, tørre øjne eller sågar forværrelse af din allergi, hvis du har det. Hvis du har et ventilationsanlæg fra Nilan, så skal du ud og finde et nilan filter, der passer til modellen, du har. 

 

3. Husk at gøre hovedrent

Det er ikke nok med almindelig rengøring af dit hjem. Somme tider må du i gang med den større hovedrengøring, hvor mange af de ting der blive tilsidesat i hverdagen, bliver ordnet. Det kan være alt fra rensning af din emhætte, afkalkning af kaffemaskinen eller rengøring af dine bageplader. Hovedrengøring er vigtigt, hvis du gerne vil have et overordnet rent hjem. 

More articles