Gulvafslibning fjerner den kedelige overflade på dit trægulv

21 september 2017
Astrid Pedersen
image

editorial

Står du i den situation, at dine engang så smukke trægulve har mistet deres unikke glød og personlighed, og nu bare fremstår, slidte, grå og triste? Måske har de endda fået skrammer fra børns legetøj, kæledyrs kløer og gæsters høje hæle – eller de er misfarvede af pletter, som ikke vil gå af, fordi de er trængt dybt ned i træværket? Måske er dit gulv falmet alle de steder, hvor der ikke har ligget tæpper, således at det nu har flere forskellige farver – og det er højest sandsynligt blevet mere slidt på de steder, hvor du og din familie ofte færdes, for eksempel rundt om spisebordet, foran døre og gennemgange, og i entréen.

Når gulve bliver slidt på den måde, skyldes det som oftest, at de ikke er blevet vedligeholdt i henhold til den type behandling, det har fået. Hvis dit gulv har været lakeret, og lakken er blevet slidt af på udsatte steder, vil træværket nedenunder være særligt følsomt over for støv, solfalming og spildte væsker. Det samme gør sig gældende for et lud- eller sæbe behandlet gulv, som ikke har modtaget den fornødne regelmæssige pleje. Overfladen bliver porøs og tager bedre imod. Og et gulv, som ingen modstandsdygtighed har, vil være mere udsat for skader som for eksempel opsvulming ved vandskade.

Derfor er det vigtigt, at du sørger for regelmæssigt at behandle dine gulve. Og er skaden sket, er der heldigvis råd for det. Med en grundig og professionel gulvafslibning kan dit gulv få nyt liv igen. Den grimme og triste overflade slibes nemt væk, og giver plads til det levende træværk nedenunder. Med den rette efterbehandling kan du have glæde af dit trægulv i mange år fremover, forudsat selvfølgelig, at du husker selv at vedligeholde det. Du bør vælge en fagperson med mange års erfaring, som kan tilbyde dig en billig gulvafslibning med et perfekt resultat.

 

Flere Nyheder