Hvad du lærer sammen med at tage buskørekort

22 June 2021
Anders Lundtang Hansen

Når man går efter at tage sig et bus kørekort, så er det jo klart, at endemålet er, at man netop får dette kørekort til buskørsel, ellers er uddannelsen og/eller kurset jo formålsløst for en.

Men der er også mange andre ting, som man får med på vejen, når man lærer at køre bus, i hvert fald når man tager kurset i buskørsel et autoriseret sted fra.

Tænk bare tilbage på dengang, da du tog kørekort til almindelig personbil, for her lærte du jo også sådan nogle ting som, hvordan bilen fungerer i overordnet forstand, og du fik formentlig også en indførsel i førstehjælp, så du kunne hjælpe andre, hvis man skulle være indblandet i et uheld.

Forestil dig så lige, når man kører bus: det er jo et større befordringsmiddel, man har andres folks liv i ens hænder, og man skal være serviceminded.

Der følger mange ting med at tage kørekort til bus 

Så foruden netop at lære at tage kørekort til bus med, hvordan den virker rent teknisk, og hvordan den er anderledes at køre end for eksempel en almindelig bil eller en motorcykel.

Her lærer du også sådan noget med, hvordan man udfører handicapkørsel, hvordan man tager sig af forskellige passagerer, og hvordan man transporterer dem sikkert rundt på udgangspunktet til destinationen.

Desuden får du også EU-bevis!

Bagefter vil du være klar til at køre mange former for bustyper, så det ikke behøver at være med de velkendte bybusser, man ser i bybilledet.

Det kan være sådan noget som at køre rutebilsbus, bus for turister eller noget helt andet, hvis du har lyster i den retning.

Og så er det jo aldrig for sendt at skifte emneområde med buskørekortet, hvis du vil prøve at køre forskellige typer af busser.

Derfor er dette kørekort til bus dit adgangskort til at befordre mange forskellige former for busser – foruden du lærer en masse ting samtidig!

Flere Nyheder