Hvad er en lufthæveboring?

26 February 2020
Cecilie Mortensen
Hvad er en lufthæveboring?

Når man skal lave en boring i undergrunden af den ene eller anden årsag, så findes der forskellige boringer, man kan gøre brug. Hvis der skal anlægges en brønd, fordi man ønsker at have en ekstra vandforsyning til boligen, så giver det god mening, at der skal foretages en brøndboring. Det kan dog være en smule sværere at gætte sig frem til, hvornår man f.eks. laver en lufthæveboring. 

Hvornår bruges en lufthæveboring? 

Først og fremmest er en lufhæveboring en boring, som er særlig godt egnet, når der skal bores i kalk. Og så er det desuden også en meget anvendt boring, hvis man har behov for at bore med større diameter.

Man bruger som regel denne type boring ved diametre mellem 200 mm til 1000 mm. Derudover bruger man den som regel også til dybder omkring 500 meter. Hvilken type boring der skal laves, er naturligvis ikke noget, du behøver at forholde dig til, når der skal bores hjemme ved dig. Det er noget, man kan hyre professionel hjælp til. 

Hvad laver lufthæveboringer? 

Der findes firmaer, som har særlig erfaring med denne type arbejde. En af dem er bl.a. A. Højfeldt. De har bl.a. udført denne type boringer gennem 91 år. Der er derfor heller ingen tvivl om, at man er i gode hænder, når man kontakter dem ift. at løse en opgave. 

En af fordelene ved at hyre dette firma, udover deres mange års erfaring, er at de også har de rette maskiner til opgaven. Det kræver nemlig specielt udstyr, når man skal foretage en lufthæveboring. Derudover ved de også, hvordan de kan udføre boringer, på den mest sikre måde muligt. Når man skal grave eller bore i undergrunden, så skal man nemlig også tage sine forhåndregler – især hvis man kommer tæt på grundvandet. Du kan læse mere her, hvis du ønsker deres hjælp til en lufthæveboring

 

More articles