Køb af brugt bil: Det skal du vide

05 September 2021
Steffen Hansen

editorial

Overvejer du at købe en brugt bil og er i tvivl om hvad du skal være opmærksom på? Når man køber brugt bil så er der nogle ting man har brug for at vide. Du skal selvfølgelig, og først og fremmest, tjekke bilens stand og om alt er som det skal være, men der er også nogle informationer, der er gode at have styr på inden man køber bilen. Er du en af der overvejer en brugt bil og er i tvivl om hvad du skal være opmærksom på? Så læs med i denne artikel.

Check bilens stand

En bil kan være utrolig smuk at se på, ude fra, men hvis man ikke er opmærksom på det indvendige (motor, gearkasse, bremser osv.) så kan man risikere at brænde nallerne noget så gevaldigt. I værste tilfælde mister du alle dine penge og står tilbage med en bil du ikke kan bruge til noget. Det er derfor vigtigt at du gennem tjekker bilen, eventuelt sammen med en mekaniker, og er sikker på at den lever op til dine forventninger.

Check bilens baggrund

Inden du gennemfører et køb, så er det også en god idé at tjekke bilens historie. Er alle service overholdt? Har den være i en ulykke, eller haft nogle uheld? Er der gæld og/eller pant i bilen, som man skal være opmærksom på? Hvis man skal tjekke en bil for gæld eller pant, eller for at tjekke at sælgers oplysninger om bilen, stemmer, så kan man gøre det let ved at udføre et Nummerplade tjek på internettet. Her kan man slå bilen op ved hjælp af dens registreringsnummer eller stelnummer. Herefter kan man så læse bilens stamdata, samt se om der skulle være gæld/pant i bilen. Sidstnævnte kan ende med, at man køber en bil, som i princippet er ejet af nogle andre, der kommer og tager den fra dig.

More articles