Lær at forstå psykoterapi

14 January 2019
Lykke Holzmann Søby
image

Psykoterapi kan være en vigtig del af behandlingen for ​​depression eller en bipolar lidelse. En god psykoterapeut kan hjælpe dig med at klare følelser, problemløse og ændre adfærdsmønstre, som kan bidrage til dine symptomer.

Når du får psykoterapi i Odense taler i ikke kun om dine problemer, I arbejder også for at finde løsninger. Noget psykoterapi kan indebære lektier, som f.eks. at spore dit humør, skrive om dine tanker eller deltage i sociale aktiviteter, der før har forårsaget angst. Du kan blive opfordret til at se ting på en anden måde eller lære nye måder at reagere på begivenheder eller på mennesker.

Det meste af behandlingen er kort og fokuseret på dine nuværende tanker, følelser og livsproblemer. Fokus på fortiden kan hjælpe med at forstå dit liv og dine reaktioner, mens fokus på nutiden kan hjælpe dig med at klare nutiden og forberede dig på fremtiden. Du kan måske se din terapeut eller rådgiver meget i begyndelsen, når du først begynder at arbejde med dem, og senere hen kan det være at du ikke skal se dem så ofte.

Psykoterapi kan hjælpe dig:

Til at forstå din mentale sundhedstilstand

Definere og nå dine mål

Overvinde frygt eller usikkerhed

Bliver bedre til at klare stressende situationer

Forstå tidligere traumatiske oplevelser

Identificer hvad det er, der kan forværre dine symptomer

Forbedre relationer med familie og venner

Med at få en stabil, pålidelig rutine

Udvikle en plan til hvordan du skal håndtere kriser

Forstå hvorfor ting forstyrrer dig og hvad du kan gøre ved dem

Til at undgå dårlige vaner som at drikke, tage stoffer, overforbruge eller have sex med mange forskellige mennesker.

Få mest muligt ud af psykoterapi

Din evne til at tale ærligt og åbent med din terapeut, sætte klare mål og gøre reelle fremskridt er det vigtigste. Tænk på dit forhold til din terapeut som et partnerskab. I vil arbejde sammen for at hjælpe dig til at hele. Du behøver ikke at skamme sig eller være flov over at tale åbent og ærligt om dine følelser. Når du først begynder i Få mest muligt ud af psykoterapi kan du lave en liste over de ting, der generer dig og de problemer, du gerne vil have hjælp med.

More articles