Man kan få mange forskellige slags fadølsanlæg

15 March 2022
Niels Geckler

editorial

Det er altid lækkert med en fadøl direkte fra et fadølsanlæg. Det kan både være på en varm sommerdag med høj sol, til en festlig lejlighed eller en stille og rolig aften i selskab med en god ven.

Her i Danmark er vi glade for at få os en øl i ny og næ. Der er mange sociale sammenhænge som for os er forbundet med at drikke en øl eller to. Mens  nogle af os fortrækker flaskeøllen, fordi den ikke så hurtigt bliver “flad” er der mange andre, der helst vil hav sig en fadøl direkte fra hanen på grund af friskheden og den gode smag.

I de senere årtier har øl fået en ny status i Danmark. Hvor der frem til 1990’erne nærmest kun var de få store danske bryggerier på det danske marked for øl, så er der siden dengang kommet både en hel masse mere eller mindre lokalt forankrede mikrobryggerier med specialøl, lige sm der er kommet flere udenlandske øl fra lande som Tyskland, Frankrig, Holland, Tjekkiet og Belgien ind på de danske beværtninger og hylderne i supermarkederne. Også de store bryggerier er begyndt at gøre mere ud af specialøl. 

fadølsanlæg

Hjemmebryg og fadølsanlæg i køkkenet

 Der er også flere, der har givet sig i kast med at brygge øl selv der hjemme. Nogle vælger at få det tappet på flaske, mens andre laver det som fadøl. Man kan så anskaffe sig et fadølsanlæg i en dimension, der passer hjemme på køkkenbordet og byde på eget bryg i gode fadølsglas, når der er gæster.

For mange af os er fadølsanlæg nok mest noget vi forbinder med cafeer og barer, men faktisk kan fadølsanlæg fås i mange størrelser og med forskellige funktioner. Derfor kan du også finde et der passer til at stå i dit private hjem med lige netop den øl, du foretrækker.

More articles