Nem ølbrygning med de rette remedier

12 februar 2022
Astrid Pedersen

editorial

Vi danskere elsker øl. Ølbrygning er en indgroet del af den danske kultur, og øl fra vore større bryghuse har igennem mange år været en stor eksportvare. Selv om vi ligger i hård konkurrence med vore sydlige naboer er den danske pilsner alligevel kendt over hele verden.

Den nordiske tradition for fremstilling af de gyldne dråber er gennem de seneste årtier blevet fulgt op af en horde af mikrobryggerier som er skudt op over hele landet, og som leverer tiltrængt konkurrence til bryghusenes nærmest de facto monopol. Hvor man indtil en gang i slutningen af det forrige århundrede kun havde et ganske begrænset antal valgmuligheder på cafeer og værtshuse samt i supermarkeder bugner hylderne nu af spændende og innovative øl typer fra lokale brygmestre.

ølbrygning

Mikrobryggerierne sender hvert år i tusindvis af nye øl på gaden. Men skal være rigtig hurtig hvis man vil nå at følge med. Og som det seneste nye kan du faktisk blive din egen brygmester hjemme i privaten med dit helt eget bryganlæg.

Bryg dit eget øl – det er sikkert, sjovt og nemt

Mange danskere optager i disse år ølbrygning som en hobby – og det er der rigtig mange gode grunde til. Det er både morsomt og hyggeligt at brygge sit eget øl. Det kræver ikke det store, hverken tidsmæssigt eller når det gælder forkundskaber, at brygge øl derhjemme. Og så er ølbrygning ikke den dyreste hobby du kan finde.

Du kan nemlig sagtens påbegynde din nye fritids interesse med udstyr som ikke behøver at stå dig i mere end få tusind kroner. En amatør brygmester vil typisk lægge ud med en såkaldt begynder sæt som bruges sammen med en All Grain Kit efter eget valg.

Ønsker du senere at opgradere kan du hos Ølbrygning.dk finde gode bryganlæg til hjemmebrug. Klik ind og læs mere på Ølbrygning.dk

Flere Nyheder