Spar tid og kræfter med en robotplæneklipper

07 september 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Selv uden græsslåning er sommeren en travl tid for mange haveejere og der skal prioriteres benhårdt, hvis nogle af ens planer skal nåes. Derfor er det også øv at beskæftige sig med noget så kedeligt, trivielt og tidskrævende som at slå græs. For andre kan det også betyde at de ikke har overskud til andre projekter, da kræfterne ikke længere er som de har været.

Du kan købe dig til en masse tid ved at investere i en robotplæneklipper. I snit bruger vi 39 timer på at slå græs, vedligeholde plæneklipperen og køre det afklippet græs på genbrugspladsen. Det er 39 timer der kan blive brugt på andre mere spændende og relevante projekter. 

Installation af robotplæneklipper

For at en robotplæneklipper kan fungere er det nødvendigt at nedgrave kanter så den ved hvor den skal klippe men lige så vigtigt hvilke område den ikke skal klippe. Det ville være ærgerligt at komme hjem og så er hele staudebedet blevet reduceret til en højde på 6 mm.

Installation af robotplæneklipper er noget du selv kan gøre, men det er også muligt at købe sig til installationen af et professionelt firma. 

Når robotplæneklipperen er installeret, kan du selv kode den ind. Du kan kode den til at køre på et bestemt tidspunkt. F.eks. når du og dine naboer ikke er hjemme. Du kan bestemme hvor tit og hvor højt græsset skal være. Maskinen vil selv køre til opladning, når den er ved at løbe tør for strøm.

Få brugt med kløver og mos i græsplænen

Udover at man selv slipper for at bruge timer på at slå græsplænen, er der flere andre fordele ved en robotplæneklipper. Din græsplæne vil aldrig have været flottere, da den vil stortrives ved at blive klippet dagligt. Det gør kløver og mos til gengæld ikke og den daglige klipning vil slå dem ihjel.  

Flere Nyheder