Vintage eller nymoderne?

06 January 2021
Johanne Hansen
image

editorial

Hvilken stilart skal man gå efter?

Det er oftest det store spørgsmål, når man flytter hjemmefra eller bare flytter i noget nyt. Eller måske bare vil renovere huset. Der er nemlig i tonsvis af muligheder, når det kommer til forskellige stilarter, og især kontrasten mellem vintage og nymoderne minimalistiske stilarter, er noget, der bryder vandene.

Forstået på den måde, at de to stilarter er så forskellige, men samtidigt begge to megt oppe i tiden, at man godt kan stå med følelsen af at føle sig en lille smule splittet. Det kan resultere i, at ens hjemme enten bliver istandsat med alt godt fra havet, eller at man helt dropper at holde sig til en stil og bare kører kedelig og grå i den. 

Du kan enten få inspiration til hvordan dit nye hjem kan se ud på eller læse med videre her https://husblog.dk/, hvor forskellene på de vintage og nymoderne stilarter bliver ridset op – og ikke mindst fordelene og ulemperne ved disse.

Hvad er fordelene og ulemperne ved de forskellige typer stil?

Fordelen ved vintage er helt klart det hyggelige og magiske over at bringe noget gammelt til livs igen. Derudover giver det oftest en form for nostalgisk følelse og kan give én minderne tilbage om ens bedstemor eller sommeren tilbage i 82. 

Derudover er vintage også super miljøvenligt, da fråseri ikke er godt for CO2-udledningen – tværtimod. 

Dog er en ulempe, at du desværre aldrig ved, hvor længe dine vintagekøb holder – de har trods alt formegentlig et par år på bagen. Det er fordelen ved nymoderne stil, hvor alt bliver købt forholdsvis nyt.

En ulempe kan dog være, at det unikke ved dit køb, hvis resten af Magasins kunder også har været ude og købe den præcis samme Kähler vase. 

Med andre ord; der er fordele og ulemper ved det hele. 

More articles