Få den rette assistance til rydning af dødsbo

25 February 2020
Astrid Pedersen
Få den rette assistance til rydning af dødsbo

Når et kært og elsket familiemedlem, eller en nær ven, kæreste eller ægtefælle går bort, står man som efterlevende tilbage med et tomrum der hvor den afdøde plejede at have sin faste plads. De fleste mennesker, som netop har oplevet et sådant dødsfald, slås med følelsen af at være blevet berøvet en del af sig selv. Og så kan det sagtens føles ekstra smertefuldt at skulle forholde sig til den afdødes jordiske gods – det såkaldte dødsbo.

Få den rette hjælp, når et dødsbo skal vurderes og ryddes

Der kan jo være tale om éns barndomshjem, med alle de minder, som knytter sig til dette – til hver enkelt stol om bordet, familiens spiste ved, til bøgerne i bogreolen, legetøjet på loftet eller smykkerne i natbordet. Her kan det godt være rigtig vanskeligt at skulle forholde sig nøgternt til de materielle effekter, og måske endda skulle vurdere, om nogle af dem er behæftet med andet end affektions værdi. Der kan være kunst, møbler, antikviteter eller nips genstande i boligen, som er mere værd i kroner og øre, end man tror. Og så kan man hurtigt risikere i nærmest bogstavelig forstand at smide guld på gaden, hvis man ukritisk kører hele dødsboet på genbrugs stationen.

Samtidig kan det være forbundet med en del hårdt fysisk arbejde at rydde et dødsbo. Er du alene om opgaven, og skal du selv slæbe tunge møbler ud af boligen og fragte dem til genbrugs stationer eller til opbevaring, kan det hurtigt gå hen og blive en omfattende opgave at rydde et dødsbo.

Derfor anbefales det, at du allierer dig med en erfaren marskandiser med dødsbo autorisation. Er dødsboet beliggende i København eller omegn, kan du altid kontakte Marskandiseren i Store Kongensgade med henblik på en vurdering og en udarbejdelse af en dødsbo kontrakt. Læs mere på https://www.dødsbo-rydning.dk/ 

More articles