Fri med den rigtige forlovelsesring

17 august 2020
Lotte Hindsberg
image

Er kvinden i dit liv en person som elsker at blive overrasket, samtidig med at hun er romantisk anlagt, kan du overraske hende ved at fri til hende med en prinsessering. En prinsessering er en type af forlovelsesringe som også kaldes enstensringe. Det er en ring hvor der sidder en enkelt diamant i. Typisk 0,1 eller 0,2 carat. Tanken er at man på et senere tidspunkt kan udskifte stenen med en der enten er større eller af bedre kvalitet.

Hvordan vurderes en diamant?

En diamant vurderes ud fra de 4 C’er. Carat, Colour, Clarity og Cut. På dansk størrelse, farve, klarhed og slibning. For at man kan vurdere en diamant korrekt skal den ikke være i en fatning. Diamanten vurderes ud fra en farveskala fra hvid til gul. Hvor hvid anses som være det fineste. Og dog. En her ren gul diamant er så sjældent, at den i sig selv er yderst værdifuld. Der findes også diamanter i mange andre farver, men ligesom med de gule diamanter er de yderst sjældne. Der findes max 5 nye hver år. 

Carat fortæller hvor stor en diamant er. Diamanter på 1 carat eller mere er ikke alene store, men også sjældne. Der går 5 carat på 1 gram. 

Hvor kommer diamanterne fra?

Der er fundet diamanter mange forskellige steder i verden. Australien, Indien, Afghanistan og det sydlige Afrika. Det er kun lidt over 170 år siden man fandt ud af at jorden i Sydafrika var fuld af diamanter. Diamantfundende i området har bevirket, at almindelige mennesker også har muligheden for at have et smykke med en diamant. For var det ellers kun rige mennesker samt adelen, der havde råd til den smukke og mystiske sten. Det er også i Afrika at verdens største diamant blev fundet helt tilbage i 1905. Den var på over 3000 carat. Den blev senere kløvet til hele 105 mindre diamanter. 

Flere Nyheder