Gode råd til dig som skal flytte

17 september 2021
Steffen Hansen

editorial

Hvis du står og skal fraflytte dit lejemål, skal du være særlig opmærksom på nogle ting, før du flytter. Vi har givet nogle bud på, hvad disse ting kan være i dette indlæg. Læs med og være velforberedt, til når du skal flytte ud. 

Maling

Som oftest skal du, som lejer af et lejermål, male før du flytter fra boligen. Du skal efterlade boligen i samme tilstand, som du modtog den i. I nogle lejerkontrakter er der måske allerede tilkoblet et malerfirma. Eller så kan det være, at udlejeren har en, som han/hun bruger. Hvis du vil være sikker på, at du ikke bliver snydt, kan du kontakte 1-2 malerfirmaer ved siden af. Så kan du vise din udlejer, at det samme kan gøres for mindre penge. 

Gulvafslibning

Har du boet i boligen i længere tid, kan det godt være, at gulvet trænger til en god omgang afslibning. Hvis du gerne vil imødekomme lejerkontrakten og muligheden for at få noget af dit depositum tilbage, så skal du huske at få slebet gulvene.

Du kan få en autoristeret gulvmand til at komme ud og se på tilstanden af dit gulv. Herefter kan han vurdere, om gulvet blot kræver en afslibning eller om der skal nyt på. Du kan kontakte https://gulvkanonen.dk/ til en uforpligtende snak om din situation. 

Mindre reparationer

Ens bolig er ikke helt sikret for potentielle skader. Når du fraflytter dit lejermål, skal du have fikset de skader, der er kommet i løbet af tiden du har boet der. Du kan eventuelt aftale med din udlejer, hvordan reparationerne kan udbedres. Det kan være mindre reparationer, som du selv kan fikse.

Ved større reparationer skal der nok en professionel til, for at sikre et godt slutresultat. Husk dog på i denne situation, at du skal have en kvittering. Ikke alle udlejere er til at stole på, og derfor kan du risikere at skulle betale for noget, der allerede er blevet lavet. 

Flere Nyheder