Hvor stort et kontantlån kan jeg tage?

05 October 2021
Emilie Ann Jacobsen

editorial

Er der noget, du drømmer om, som du ikke har råd til, har du sikkert overvejet, om du skal tage et kontantlån. Det kan være en nem og hurtig måde for dig at få råd til det. Men inden du tager et kontantlån, er du sikkert interesseret i at finde ud af, hvor stort et lån du egentlig kan tage.

Det kommer dog an på en række forskellige detaljer. Først og fremmest afhænger den selvfølgelig af din økonomi. Hvor meget du tjener, er afgørende for, hvor meget du har råd til at betale tilbage. Hvis du ikke har en så høj løn, vil du derfor ikke kunne låne så mange penge, og hvis du slet ikke har et arbejde, men for eksempel er på dagpenge, kan det blive langt sværere for dig at låne penge. 

Derudover spiller det selvfølgelig også en rolle, om du har gæld i forvejen. Hvis du har meget gæld i forvejen, og hvis du lige frem er registreret i RKI, vil du også have meget svært ved at tage et lån. 

Maxbeløb og tidsperiode også afgørende for, hvor meget du kan låne

Udover din løn og gæld er maxbeløbet hos låneudbyderen selvfølgelig også afgørende for, hvor meget du kan låne. Hos Ikano Bank kan du for eksempel låne op til 300.000 kroner, hvis alt spiller i forhold til din økonomi. 

Perioden, du skal bruge på at betale lånet af, er selvfølgelig også vigtig for, hvor mange penge du må låne. Hvis du låner pengene over en kortere periode, skal du jo betale flere penge hver måned. Det er ikke sikkert, at du har råd til det. 

På Ikano Banks hjemmeside kan du finde en beregner, der giver dig en god ide om, hvor meget det kommer til at koste dig at låne penge. Dermed kan du nemmere danne dig et overblik over, hvor meget du har råd til at låne. 

More articles